BIO-Azotobakter
Nawozowy produkt mikrobiologiczny (znajduje się na liście IUNG)
Nawozowy produkt mikrobiologiczny BIO-Azotobakter zawiera specjalnie wyselekcjonowane bakterie Azotobacter, które wiążą azot atmosferyczny, poprawiają plony i wzrost roślin. Działa również na ryzosferę, ochronę przed patogenami i poprawę pobierania składników pokarmowych. Jest odporny na suszę i może związać do 50 kg azotu na 1 ha rocznie, poprawiając ekonomikę uprawy.

Korzyści stosowania BIO-Azotobakter:
Stosując bakterie wiążące azot, można ograniczyć stosowanie drogich azotowych nawozów mineralnych.
W przypadku dużych zamówień – prosimy o kontakt telefoniczny 731 018 384 lub mailowy: zamowienia@bioaid.pl
Szczegóły
Skład produktu:
Azotobacter sp.
Produkt uniwersalny. Może być stosowany w uprawie zbóż, roślin okopowych, oleistych, w sadach, jagodnikach, roślinach ozdobnych, krzewach, drzewach.
Doglebowo, dolistnie, zaprawianie
- Zabiegi należy wykonywać przy minimalnej temperaturze gleby 10 st. C.
- W przypadku zastosowania preparatów doglebowo, nie ma konieczności przemieszania wierzchniej warstwy gleby.
- Preparaty można łączyć z odżywkami oraz nawozami (mineralnymi, organicznymi i naturalnymi).
- Zalecamy stosowanie uniwersalnej końcówki.
Zużyć w przeciągu 3 miesięcy od daty produkcji (patrz na opakowanie).
- Przed zastosowaniem dobrze wymieszać.
- Produkt przeznaczony wyłącznie do roślin.
- Nie mieszać ze stężonymi nawozami mineralnymi oraz środkami ochrony roślin.
- Można mieszać z odżywkami, nawozami organicznymi, naturalnymi i mineralnymi.
- Okres karencji: nie dotyczy.
- Preparat bezpieczny dla ludzi, zwierząt i środowiska.
- W przypadku dostania się do oczu lub spożycia, skontaktuj się z lekarzem.
Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu, w temp. od 4°C do 25°C, poza zasięgiem dzieci i zwierząt.
Sprawdź inne nasze produkty z linii profesjonalnej
BIOaid sp. z o. o.
ul. Kajki 10-12
10-547 Olsztyn
