BIO-Azotobakter
Nawozowy produkt mikrobiologiczny BIO-Azotobakter zawiera specjalnie wyselekcjonowane bakterie Azotobacter, które wiążą azot atmosferyczny, poprawiają plony i wzrost roślin. Działa również na ryzosferę, ochronę przed patogenami i poprawę pobierania składników pokarmowych. Jest odporny na suszę i może związać do 50 kg azotu na 1 ha rocznie, poprawiając ekonomikę uprawy.
Korzyści stosowania BIO-Azotobakter:
Stosując bakterie wiążące azot, można ograniczyć stosowanie drogich azotowych nawozów mineralnych.
W przypadku dużych zamówień – prosimy o kontakt telefoniczny 731 018 384 lub mailowy: zamowienia@bioaid.pl
Szczegóły
Skład produktu:
Azotobacter sp.
Produkt uniwersalny. Może być stosowany w uprawie zbóż, roślin okopowych, oleistych, w sadach, jagodnikach, roślinach ozdobnych, krzewach, drzewach.
Doglebowo, dolistnie, zaprawianie
- Uprawy polowe: 2 l/ha w 200-300 l cieczy
- Sady/jagodniki: 2 l/ha w 600-800 l cieczy
- Szklarnie/tunele: 3-5 l/ha lub 1:10 z wodą (w temperaturze pokojowej )
- Zaprawianie: 2 l/1 t nasion/ziaren lub 2l/ 2,5 t bulw
- Zabiegi należy wykonywać przy minimalnej temperaturze gleby 10 st. C.
- W przypadku zastosowania preparatów doglebowo, nie ma konieczności przemieszania wierzchniej warstwy gleby.
- Preparaty można łączyć z odżywkami oraz nawozami (mineralnymi, organicznymi i naturalnymi).
- Zalecamy stosowanie uniwersalnej końcówki.
3 miesiące od daty dostarczenia (żywe mikroorganizmy)
- Okres karencji: nie dotyczy.
- Jest bezpieczny dla ludzi, zwierząt oraz środowiska
Należy przechowywać w miejscu zacienionym, w temperaturze 4-25 st C
BIOaid sp. z o. o.
ul. Kajki 10-12
10-547 Olsztyn